Typ JP | ID |
---|---|
WorkUnitTypeEnum.2 | 102573 |
Vedoucí stravovacího úseku řídí oblast stravování ve větší provozní jednotce.
Odborný směr: | Pohostinství a cestovní ruch |
Odborný podsměr: | pohostinství |
Kvalifikační úroveň: | Bakalářský studijní program; Vyšší odborné vzdělání |
Alternativní názvy: | Vedoucí stravování, Food & Beverage Manager |
Regulovaná jednotka práce: | Ne |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Hlavní město Praha | 21 238 Kč | 38 010 Kč | 70 439 Kč | 25 874 Kč | 38 583 Kč | 54 448 Kč |
Středočeský kraj | 18 900 Kč | 33 453 Kč | 64 148 Kč | 26 817 Kč | 38 673 Kč | 49 261 Kč |
Jihočeský kraj | - | - | - | 25 336 Kč | 38 056 Kč | 48 236 Kč |
Plzeňský kraj | - | - | - | 27 047 Kč | 40 394 Kč | 51 826 Kč |
Karlovarský kraj | - | - | - | 27 104 Kč | 38 730 Kč | 51 036 Kč |
Ústecký kraj | - | - | - | 27 294 Kč | 38 740 Kč | 51 789 Kč |
Liberecký kraj | - | - | - | 30 899 Kč | 38 433 Kč | 49 517 Kč |
Královéhradecký kraj | 20 020 Kč | 33 860 Kč | 53 616 Kč | 28 780 Kč | 39 286 Kč | 48 346 Kč |
Pardubický kraj | - | - | - | 29 630 Kč | 39 109 Kč | 49 113 Kč |
Kraj Vysočina | 21 323 Kč | 21 323 Kč | 53 264 Kč | 32 386 Kč | 39 535 Kč | 49 010 Kč |
Jihomoravský kraj | 23 244 Kč | 43 820 Kč | 71 494 Kč | 26 247 Kč | 38 811 Kč | 51 459 Kč |
Olomoucký kraj | 25 836 Kč | 30 283 Kč | 59 892 Kč | 25 378 Kč | 37 627 Kč | 51 039 Kč |
Zlínský kraj | - | - | - | 29 649 Kč | 39 099 Kč | 47 537 Kč |
Moravskoslezský kraj | - | - | - | 24 309 Kč | 37 541 Kč | 49 270 Kč |
Medián za ČR celkem | |||
---|---|---|---|
CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
5151 | Vedoucí provozu stravovacích, ubytovacích a dalších zařízení | 36 249 Kč | 38 494 Kč |
51512 | Vedoucí provozu v ubytování, stravování a pohostinství (kromě školních jídelen a menz) | 32 673 Kč | 35 828 Kč |
Název | 1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|---|
Duševní zátěž | x | |||
Pracovní doba, směnnost | x | x | ||
Zátěž teplem | x | |||
Zátěž chladem | x | |||
Zátěž hlukem | x | |||
Zátěž vibracemi | x | |||
Zátěž prachem | x | |||
Zátěž chemickými látkami | x | |||
Zátěž invazivními alergeny | x | |||
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | |||
Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
Zraková zátěž | x | |||
Celková fyzická zátěž | x | |||
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | |||
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | |||
Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | |||
Práce ve výškách | x | |||
Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | |||
Zvýšené riziko obecného ohrožení | x |
Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
RVP | Hotelnictví | 65-42-N/xx | ||
KKOVTypeEnum.1 | Vyšší odborné vzdělání v oboru gastronomie | 6541N | ||
KKOVTypeEnum.1 | Bakalářský studijní program v oboru ekonomika a management | 6208R |
Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
KKOVTypeEnum.1 | Bakalářský studijní program ve skupině oborů ekonomie | 62xxR | ||
KKOVTypeEnum.1 | Vyšší odborné vzdělání v oboru hotelnictví a turismus | 6542N | ||
KKOVTypeEnum.1 | Bakalářský studijní program ve skupině oborů gastronomie, hotelnictví a turismus | 65xxR | ||
KKOVTypeEnum.1 | Vyšší odborné vzdělání v oboru management | 6431N |
Odborné dovednosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
h32.Z.1011 | Organizace a řízení činnosti pracovníků svěřených úseků v oblasti stravování (kuchyně, restaurace) | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32.C.2012 | Projednávání smluvních podmínek s obchodními partnery s cílem zajistit plynulé zásobování stravovacího úseku | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h33.D.3015 | Kontrola správnosti postupu při prodeji a účtování výrobků, zboží a služeb | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.C.2113 | Vyřizování závažných stížností či reklamací zákazníků | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.D.8111 | Příprava podkladů a uzavírání smluv s obchodními partnery | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.C.2112 | Spoluvytváření obchodní strategie ubytovacího zařízení | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.D.8112 | Zpracovávání požadovaných agend (např. statistická hlášení, harmonogramy služeb, podklady pro zpracování mezd apod.) | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32.D.2012 | Předkládání návrhů na využívání nových technologií a pracovních postupů při zajišťování stravování, uchovávání a skladování výrobků a surovin | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.D.3013 | Kontrola dodržování předpisů v oblasti požární ochrany, ochrany a bezpečnosti zdraví při práci, hygieny a vnitropodnikových předpisů | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32.D.3012 | Kontrola dodržování norem platných pro výrobu jídel, způsobu a formy nakládání s jídly, potravinami, způsobu jejich dalšího uchovávání a skladování surovin | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32.Z.2011 | Organizování práce v provozu a při gastronomických akcích | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.D.3014 | Kontrola skladových zásob a jejich pohybů | 5 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Odborné znalosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
h32._.0001 | provoz restaurací, vináren a dalších zařízení veřejného stravování, související předpisy | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32._.0021 | technologie vaření a dalších prací v kuchyni, recepty pro různá jídla | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
h32._.0022 | principy obsluhy barových zařízení, receptury pro přípravu různých nápojů | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
h32._.0031 | stolničení, servírování jídel, zásady obsluhy hostů | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Obecné dovednosti |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-3 |
b01 | Počítačová způsobilost | 2 |
b02 | Způsobilost k řízení osobního automobilu | 0 |
b03 | Numerická způsobilost | 2 |
b04 | Ekonomické povědomí | 2 |
b05 | Právní povědomí | 2 |
b06 | Jazyková způsobilost v češtině | 2 |
b07 | Jazyková způsobilost v angličtině | 2 |
b08 | Jazyková způsobilost v dalším cizím jazyce | 0 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c10_manualu.pdf
Měkké kompetence |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-5 |
2.1 | Kompetence k efektivní komunikaci | 3 |
2.6 | Kompetence k vedení lidí | 2 |
3.3 | Kompetence k objevování a orientaci v informacích | 3 |
1.4 | Kompetence ke zvládání stresu a zátěže | 4 |
4.1 | Kompetence k aktivnímu přístupu | 4 |
1.1 | Kompetence k celoživotnímu vzdělávání | 3 |
4.2 | Kompetence k plánování a organizování práce | 4 |
4.4 | Kompetence k řešení problémů | 5 |
4.5 | Kompetence k samostatnosti | 4 |
4.6 | Kompetence k výkonnosti | 3 |
2.3 | Kompetence k orientaci na zákazníka a uspokojování zákaznických potřeb | 3 |
1.2 | Kompetence k flexibilitě | 4 |
1.3 | Kompetence ke kreativitě | 3 |
2.2 | Kompetence ke kooperaci | 4 |
2.4 | Kompetence k ovlivňování a rozvíjení ostatních | 3 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c9_manualu.pdf
Přesné posouzení zdravotního stavu s následným doporučením nebo nedoporučením výkonu tohoto povolání je možné pouze po konzultaci s lékařem.