| Typ JP | ID | 
|---|---|
| WorkUnitTypeEnum.1 | 102308 | 
Technik pro řízení kvality a hygieny krmiv zajištuje tvorbu, řízení a rozvoj procesů systémů řízení kvality v potravinářské výrobě, zodpovídá za tvorbu interních směrnic a norem systému kvality a zajišťuje jejich dodržování.
| Odborný směr: | Potravinářství a krmivářství | 
| Odborný podsměr: | výroba krmiv a krmivářských výrobků | 
| Kvalifikační úroveň: | Bakalářský studijní program; Vyšší odborné vzdělání | 
| Alternativní názvy: | Krmivářský technik, Quality Manager, Krmivářský technik pracovník řízení kvality, Quality Assurance Manager, Manažer jakosti | 
| Regulovaná jednotka práce: | Ne | 
| Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do | 
| Hlavní město Praha | 25 104 Kč | 47 369 Kč | 71 070 Kč | - | - | - | 
| Středočeský kraj | 35 542 Kč | 54 581 Kč | 83 660 Kč | - | - | - | 
| Jihočeský kraj | 30 150 Kč | 41 421 Kč | 71 402 Kč | - | - | - | 
| Plzeňský kraj | 36 882 Kč | 52 946 Kč | 78 295 Kč | - | - | - | 
| Karlovarský kraj | 37 613 Kč | 51 623 Kč | 72 921 Kč | - | - | - | 
| Ústecký kraj | 36 908 Kč | 52 350 Kč | 75 076 Kč | - | - | - | 
| Liberecký kraj | 35 614 Kč | 54 750 Kč | 77 187 Kč | - | - | - | 
| Královéhradecký kraj | 37 394 Kč | 47 023 Kč | 69 423 Kč | - | - | - | 
| Pardubický kraj | 29 154 Kč | 41 472 Kč | 58 572 Kč | - | - | - | 
| Kraj Vysočina | 33 158 Kč | 46 982 Kč | 84 173 Kč | - | - | - | 
| Jihomoravský kraj | 28 609 Kč | 42 263 Kč | 61 896 Kč | - | - | - | 
| Olomoucký kraj | 29 080 Kč | 44 602 Kč | 64 330 Kč | - | - | - | 
| Zlínský kraj | 24 136 Kč | 50 807 Kč | 84 940 Kč | - | - | - | 
| Moravskoslezský kraj | 35 398 Kč | 46 454 Kč | 69 720 Kč | - | - | - | 
| Medián za ČR celkem | |||
|---|---|---|---|
| CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
| 3116 | Technici v chemickém inženýrství a příbuzných oborech | 47 587 Kč | 39 510 Kč | 
| 31165 | Chemičtí technici kontroly kvality, laboranti a pracovníci v příbuzných oborech | 43 309 Kč | 39 184 Kč | 
| Kód podskupiny | Název podskupiny v ESCO | URL - podskupiny v ESCO | 
|---|---|---|
| 3116 | Technici v chemickém inženýrství a příbuzných oborech | http://data.europa.eu/esco/isco/C3116 | 
| Název | 1 | 2 | 3 | 4 | 
|---|---|---|---|---|
| Zraková zátěž | x | |||
| Duševní zátěž | x | x | ||
| Zátěž teplem | x | |||
| Zátěž chladem | x | |||
| Zátěž hlukem | x | |||
| Zátěž vibracemi | x | |||
| Zátěž prachem | x | |||
| Zátěž chemickými látkami | x | |||
| Zátěž invazivními alergeny | x | |||
| Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | |||
| Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
| Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
| Celková fyzická zátěž | x | |||
| Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | |||
| Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | |||
| Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
| Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
| Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | |||
| Práce ve výškách | x | |||
| Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | |||
| Zvýšené riziko obecného ohrožení | x | |||
| Pracovní doba, směnnost | x | 
                        Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: | 
                    ||||
|---|---|---|---|---|
| Typ | Název | Kód | ||
| RVP | Potravinářství | 29-41-N/xx | ||
| KKOVTypeEnum.1 | Bakalářský studijní program v oboru zemědělská specializace | 4106R | ||
                        Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: | 
                    ||||
|---|---|---|---|---|
| Typ | Název | Kód | ||
| KKOVTypeEnum.1 | Bakalářský studijní program v oboru zootechnika | 4103R | ||
| KKOVTypeEnum.1 | Vyšší odborné vzdělání v oboru potravinářská technologie | 2931N | ||
| KKOVTypeEnum.1 | Bakalářský studijní program v oboru zemědělství | 4131R | ||
| KKOVTypeEnum.1 | Bakalářský studijní program v oboru veterinární hygiena a ekologie | 4302R | ||
                    Odborné dovednosti | 
                |||
|---|---|---|---|
| Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost | 
| i54.Z.2124 | Řízení procesu budování, udržování a rozvoje systému kvality organizace | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| e11.Z.2541 | Koordinace řízení kvality, normalizace a zkušebnictví v krmivářské výrobě | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| i54.D.6232 | Analyzování a vyhodnocování systému řízení kvality a stanovování operativních metod a činností ke splnění požadavků na kvalitu | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| i54.D.6231 | Analyzování kvality práce, odhalování nedostatků a navrhování jejich odstraňování, stanovování optimalizace procesů řízení kvality v organizaci | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| e11.D.6431 | Vyhodnocování systémů řízení kvality v organizaci krmivářské výroby | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| e11.D.2541 | Hodnocení kvality a přejímacích podmínek v krmivářství | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| i54.Z.2236 | Stanovování a optimalizace procesů řízení kvality v organizaci | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| i51.Z.2041 | Organizace systému managementu kvality | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| e11.D.6141 | Zjišťování příčin snížené kvality krmivářských výrobků a navrhování opatření k dosažení žádoucí kvality | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| e11.D.6131 | Zpracování technickoekonomických studií, rozborů a prognóz kvality v krmivářské výrobě | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| e11.D.2521 | Zpracování plánů řízení kvality nových výrobků a technologických procesů v krmivářské výrobě | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| e11.Z.2531 | Metodické řízení vstupní, výstupní a mezioperační kontroly v krmivářské výrobě | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| i54.D.2237 | Aplikace nástrojů managementu kvality | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| i54.D.2232 | Zpracovávání interních metodik, směrnic a norem jakosti a zajišťování jejich dodržování v organizaci | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| h43.D.2012 | Dodržení sanitačních a hygienických předpisů | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
                    Odborné znalosti | 
                |||
|---|---|---|---|
| Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost | 
| e17._.0062 | systémy a standardy kvality v krmivářství | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| e17._.0004 | krmivářská chemie | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| e17._.0092 | hygiena výroby krmiv a výživy zvířat | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| e17._.0098 | legislativa související s výrobou krmiv | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| e17._.0091 | analýza krmiv | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| e17._.0002 | doplňkové látky (aditiva), krmné suroviny, jejich skladování | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| e17._.0010 | základní druhy strojů a zařízení v krmivářské výrobě | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| e17._.0047 | technologie výroby premixů a medikovaných krmiv | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| i54._.0023 | management kvality | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| i54._.0021 | standardy pro řízení kvality | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| i51._.0044 | management rizik | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| i51._.0029 | integrované systémy řízení | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| i51._.0025 | krizový management | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| i31._.0099 | vnitřní organizační směrnice (normativní instrukce, vnitřní předpisy, interní normy) | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| l24._.0018 | bezpečnost práce a požární ochrana | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
| k12._.0099 | hygienické předpisy | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 | 
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
                    Obecné dovednosti | 
                ||
|---|---|---|
| Kód | Název | Úroveň 0-3 | 
| b01 | Počítačová způsobilost | 2 | 
| b02 | Způsobilost k řízení osobního automobilu | 1 | 
| b03 | Numerická způsobilost | 3 | 
| b04 | Ekonomické povědomí | 3 | 
| b05 | Právní povědomí | 2 | 
| b06 | Jazyková způsobilost v češtině | 2 | 
| b07 | Jazyková způsobilost v angličtině | 1 | 
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c10_manualu.pdf
                    Měkké kompetence | 
                ||
|---|---|---|
| Kód | Název | Úroveň 0-5 | 
| 2.2 | Kompetence ke kooperaci | 4 | 
| 4.2 | Kompetence k plánování a organizování práce | 4 | 
| 4.1 | Kompetence k aktivnímu přístupu | 4 | 
| 1.4 | Kompetence ke zvládání stresu a zátěže | 4 | 
| 2.4 | Kompetence k ovlivňování a rozvíjení ostatních | 4 | 
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c9_manualu.pdf