Typ JP | ID |
---|---|
WorkUnitTypeEnum.1 | 102427 |
Technolog konzervování a restaurování se podílí na průzkumu, navržení a provedení zásahu konzervace, restaurování a preparování předmětů přírodního a kulturního dědictví.
Odborný směr: | Umění a kultura |
Odborný podsměr: | péče o památky, muzejnictví |
Kvalifikační úroveň: | Magisterský studijní program |
Alternativní názvy: | Conservator engineer, Conservator scientist |
Regulovaná jednotka práce: | Ne |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Středočeský kraj | 47 138 Kč | 67 346 Kč | 81 240 Kč | - | - | - |
Plzeňský kraj | 37 315 Kč | 49 723 Kč | 86 408 Kč | - | - | - |
Karlovarský kraj | 36 338 Kč | 56 669 Kč | 92 013 Kč | - | - | - |
Ústecký kraj | 34 226 Kč | 52 887 Kč | 88 080 Kč | - | - | - |
Liberecký kraj | 33 884 Kč | 43 385 Kč | 66 920 Kč | - | - | - |
Královéhradecký kraj | 34 561 Kč | 46 671 Kč | 73 068 Kč | - | - | - |
Pardubický kraj | 37 109 Kč | 45 578 Kč | 72 015 Kč | - | - | - |
Jihomoravský kraj | 39 405 Kč | 60 150 Kč | 95 608 Kč | - | - | - |
Olomoucký kraj | 32 456 Kč | 45 320 Kč | 72 516 Kč | - | - | - |
Zlínský kraj | 33 504 Kč | 51 244 Kč | 78 246 Kč | - | - | - |
Moravskoslezský kraj | 36 652 Kč | 52 874 Kč | 77 080 Kč | - | - | - |
Medián za ČR celkem | |||
---|---|---|---|
CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
2145 | Chemičtí inženýři a specialisté v příbuzných oborech | 57 047 Kč | - |
Kód podskupiny | Název podskupiny v ESCO | URL - podskupiny v ESCO |
---|---|---|
2145 | Chemičtí inženýři a specialisté v příbuzných oborech | http://data.europa.eu/esco/isco/C2145 |
Název | 1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|---|
Zátěž chemickými látkami | x | |||
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
Duševní zátěž | x | |||
Zátěž teplem | x | |||
Zátěž chladem | x | |||
Zátěž hlukem | x | |||
Zátěž vibracemi | x | |||
Zátěž prachem | x | |||
Zátěž invazivními alergeny | x | |||
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | |||
Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
Zraková zátěž | x | |||
Celková fyzická zátěž | x | |||
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | |||
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | |||
Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | |||
Práce ve výškách | x | |||
Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | |||
Zvýšené riziko obecného ohrožení | x | |||
Pracovní doba, směnnost | x |
Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
KKOVTypeEnum.1 | Magisterský studijní program v oboru chemie a chemická technologie | 2801T |
Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód |
Odborné dovednosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
m11.D.2553 | Návrh technologických normativů, změn a úprav technologických postupů v rámci procesu preparování, konzervování a restaurování | 8 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
m11.D.1012 | Orientace v normách, technologických postupech a způsobech provedení preparování, konzervování a restaurování | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
m11.D.2453 | Stanovování technologických postupů a způsobů provedení preparování, konzervování a restaurování | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
j14.D.3001 | Provádění a vyhodnocování individuálních laboratorních analýz při použití metod analytické chemie | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
m11.D.2042 | Zpracování systémových a metodických opatření v rámci procesu preparování, konzervování a restaurování | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
m11.D.2043 | Tvorba metodik pro laboratorní analýzy v rámci procesu preparování, konzervování a restaurování | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
m11.D.6153 | Provedení komplexních průzkumů stavu přírodnin, historických, uměleckých a uměleckořemeslných děl | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
m11.D.2051 | Komplexní zajišťování technologické přípravy procesu preparování, konzervování a restaurování | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Odborné znalosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
j16._.0002 | mikrobiologie | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
j14._.0001 | anorganická chemie | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
j14._.0002 | organická chemie | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
j14._.0011 | biochemie | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
j14._.0012 | polymerová chemie | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
j14._.0021 | analytická chemie | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
j34._.0004 | péče o památkové objekty | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
m11._.0017 | zásady konzervátorských a restaurátorských prací | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Obecné dovednosti |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-3 |
b01 | Počítačová způsobilost | 3 |
b02 | Způsobilost k řízení osobního automobilu | 2 |
b03 | Numerická způsobilost | 2 |
b04 | Ekonomické povědomí | 3 |
b05 | Právní povědomí | 2 |
b06 | Jazyková způsobilost v češtině | 3 |
b07 | Jazyková způsobilost v angličtině | 2 |
b08 | Jazyková způsobilost v dalším cizím jazyce | 0 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c10_manualu.pdf
Digitální kompetence |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-4 | |
1.1 | Prohlížení, vyhledávání a filtrování dat, informací a digitálního obsahu | 3 | |
5.3 | Kreativní využívání digitálních technologií | 3 | |
5.2 | Identifikace potřeb a výběr vhodných technologií | 1 | |
5.1 | Řešení technických problémů | 2 | |
4.4 | Ochrana životního prostředí | 2 | |
4.3 | Ochrana zdraví a duševní pohody | 2 | |
4.2 | Ochrana osobních dat a soukromí | 2 | |
4.1 | Ochrana zařízení | 2 | |
3.3 | Autorská práva a licence | 3 | |
3.2 | Integrace a přepracování digitálního obsahu | 3 | |
3.1 | Tvorba digitálního obsahu | 3 | |
2.4 | Netiketa | 3 | |
2.3 | Spolupráce prostřednictvím digitálních technologií | 3 | |
2.2 | Sdílení prostřednictvím digitálních technologií | 3 | |
2.1 | Interakce prostřednictvím digitálních technologií | 3 | |
1.3 | Správa dat, informací a digitálního obsahu | 3 | |
1.2 | Hodnocení dat, informací a digitálního obsahu | 3 | |
5.4 | Identifikace nedostatků v digitálních kompetencích | 2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c15_manualu.pdf
Měkké kompetence |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-5 |
2.1 | Kompetence k efektivní komunikaci | 5 |
2.6 | Kompetence k vedení lidí | 2 |
3.3 | Kompetence k objevování a orientaci v informacích | 4 |
1.4 | Kompetence ke zvládání stresu a zátěže | 4 |
4.1 | Kompetence k aktivnímu přístupu | 4 |
1.1 | Kompetence k celoživotnímu vzdělávání | 5 |
4.2 | Kompetence k plánování a organizování práce | 4 |
4.4 | Kompetence k řešení problémů | 5 |
4.5 | Kompetence k samostatnosti | 5 |
4.6 | Kompetence k výkonnosti | 4 |
2.3 | Kompetence k orientaci na zákazníka a uspokojování zákaznických potřeb | 0 |
1.2 | Kompetence k flexibilitě | 5 |
1.3 | Kompetence ke kreativitě | 4 |
2.2 | Kompetence ke kooperaci | 5 |
2.4 | Kompetence k ovlivňování a rozvíjení ostatních | 4 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c9_manualu.pdf
Přesné posouzení zdravotního stavu s následným doporučením nebo nedoporučením výkonu tohoto povolání je možné pouze po konzultaci s lékařem.